vrijdag 18 november 2011

Pampergek terroriseert dorpje

Een dorpje in Zweden wordt geterroriseerd door een 'pampergek'. De dader steelt gebruikte pampers uit vuilniszakken en strooit de luiers rond in straten en op pleinen. "Het lijkt onwaarschijnlijk maar het is niet leuk en we begrijpen niet waarom het gebeurt", zegt schoolhoofd Carina Bryngelsson.

Haar schooltje in Iggesund werd het eerste slachtoffer van de 'pampergek' die gebruikte luiers uit een container haalde. "Op een maandagochtend troffen we onze speelplaats vol pampers aan", vertelt Bryngelsson. "We dachten eerst dat het om een tienerstreek ging maar het gebeurde een week later opnieuw. We plaatsten sloten op de containers en stapten naar de politie."

Het afsluiten van de vuilnisbakken joeg de dader weg die nu pampers steelt in een residentiƫle woonwijk van het dorpje in de buurt van Hudiksvall. "Er werden ook al zo'n tweehonderd pampers in een speeltuin gegooid en dat is niet prettig", zegt een slachtoffer van de pamperterrorist. "De bewoners zijn het beu. Ze overwegen nu om de speeltuigen uit hun tuinen te halen. Zo houden ze de dader misschien weg uit hun vuilnisbakken."

Politiechef Josef Wiklund staat voor een raadsel maar toont begrip voor de woede van de bewoners. "Het is irritant en beledigend maar we roepen de bewoners op om samen te werken met de politie. Elke tip die kan leiden naar de dader of daders is welkom.

Geen opmerkingen: