donderdag 10 november 2011

Playboy moet kusjesstunt op wapenstilstand afblazen

Om 11 over 11 op 11 november 2011 elf mensen kussen om de aandacht te vestigen op het probleem van ongeplande zwangerschap. Dat was het plan dat Playboy had met 'playmate of the year' Claire Sinclair in het Australische Melbourne.

Het moment zou moeten plaatsvinden na de traditionele stilte die in acht wordt genomen uit respect voor de oorlogsslachtoffers. Maar de organisatie, die Claire Sinclair voor de gelegendheid naar Melbourne liet overvliegen, stelde de Playboystunt uit naar zaterdag. Er kwam namelijk heftig protest van Ken Doolan van het RSL, een vereniging die zich bekommert om oudgedienden, van oorlogsveteranen en van de mediakoning in Melbourne, Eddie McGuire.

"Totaal ongepast"
Volgens Doolan is het "totaal ongepast" voor welk bedrijf dan ook om te profiteren van wapenstilstandsdag. "We vragen dan aan alle Australiƫrs om even stil te staan bij iedereen die vocht voor ons land en voor de vrijheden die we vandaag genieten."

McGuire voegde eraan toe: "Je kan het niet maken een minuut stilte te houden voor al wie voor ons land viel en vervolgens de strippers op te voeren. Dat is gewoon totaal ongepast."

Goedmaken met... kus
Playboy verontschuldigde zich voor de slechte timing en verplaatste het evenement naar zaterdag. Het bedrijf nodigde prompt ook McGuire zaterdag uit om een kusje te krijgen van de bevallige Sinclair. Om de plooien glad te strijken.

Geen opmerkingen: