maandag 5 december 2011

Acht Ferrari's betrokken bij duurste crash ooit

Het moet de duurste kettingbotsing aller tijden zijn. Veertien wagens, waaronder acht Ferrari's, drie Mercedessen, een Lamborghini, een Nissan GT-R en een, euh, Prius, botsten zondagochtend op elkaar op de Chugoku Expressway in het district Yamaguchi in het zuidwesten van Japan.

Volgens getuigen reed een Mercedes die uit de andere richting kwam in een bocht op het verkeerde rijvak, waarna een Ferrari bij het uitwijken in de vangrail belandde. Over een lengte van 400 meter reden de andere luxewagens nadien een voor een op elkaar in. Er vielen geen doden, maar tien personen moesten wel naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het ging om een groep autoliefhebbers die een rit aan het maken waren van Kyushu naar Hiroshima. De schade wordt geraamd op ten minste 2,5 miljoen euro. Onder de wagens bevonden zich een paar zeldzame modellen, zoals een Ferrari F430 Scuderia ter waarde van 300.000 euro.

Verder waren ook twee Ferrari 360 Modena's betrokken, twee Ferrari F355's en een Lamborghini Diablo uit de jaren negentig. Er zat ook een Nissan GT-R bij, de enige Japanse 'supercar' van dit moment. Voor de goede verstaander: de Toyota Prius maakte geen deel uit van het bonte gezelschap.

Geen opmerkingen: