Naast de huwelijksplanner is er ook de mogelijkheid om je huwelijksaanzoek volledig uit te besteden. De aanzoekplanners helpen de bibberende man (of vrouw) in kwestie om de vijf woordjes uit te spreken op een onvergetelijke manier. Tegen een vette commissie, dat spreekt voor zich.
Scenario
Voor een startprijs tussen 500 en 2.000 dollar bedenken ze een volledig scenario, waar alles tot in de puntjes geregeld is: de juiste voertuigen, de juiste bloemen, de juiste muziek... voor de juiste vraag moet je wel zelf nog zorgen. Het volledige kostenplaatje kan oplopen tot tienduizend dollar, of toch de helft van een duur (of een volledig goedkoop) trouwfeest.
Kentucky Fried Aanzoek
Is het dat waard? Sarah Pease vond van wel. Nadat een vriend een aanzoek deed door de ring op de bodem van een emmer Kentucky Fried Chicken te leggen, was de maat voor haar vol. Sindsdien plant ze naast huwelijken en feestjes ook het aanzoek zelf. "Het moet gewoon beter", verdedigt ze zich, al moet ze wel toegeven dat het 'kipkoppel' nog altijd gelukkig getrouwd is.
Franse toets
Ze begeleidde al een man uit Pittsburgh die zijn aanzoek wilde doen in New York City, maar er nog nooit geweest was. Op basis van de voorkeuren van zijn aanstaande (vintage kandelaars, bloemen, muziek en alles wat Frans is), raadde Sarah een Franse bistro in Brooklyn aan. Er werd gezorgd voor kandelaars, een boog en een koortje dat 'Marry me' van Train zong. Ze zei 'ja'. Daarna konden ze wegrijden in een vintage auto. Totaal kostenplaatje? 7.000 dollar. "Het was het waard, ik wilde dat ze een sprookje zou beleven", aldus de dolgelukkig bruidegom-in-spe.
Een man zonder plan
Michele Velazquez ging zelf huwelijksaanzoeken begeleiden, nadat haar eigen man haar ten huwelijk vroeg op een cruise bij zonsondergang... onmiddellijk bij het aan boord gaan en zonder plan om te vieren eens ze terug aan land waren. "Hij had gewoon geen plan." Niet dat het iets uitmaakte: ze zijn toch getrouwd én nog altijd gelukkig samen.
De stap in het onbekende
Van waar deze trend? "Het trouwfeest wordt gedomineerd door de bruid, maar het aanzoek is nog steeds een mannenzaak. Zij dragen de verantwoordelijkheid, en ze hebben maar één kans om het 'juist' te krijgen maar het is een duik in het onbekende en daarom zoeken ze de raad en begeleiding van professionals", legt Michael A. Bloomberg uit, auteur van het boek 'An Exclusive Engagement in Fort Worth'.
Bestaat dat: een fout aanzoek?
Angst voor mislukking ligt dus aan de basis, een teken des tijds. Maar kan je wel een 'fout' aanzoek doen? Het kan niet helemaal haar goesting zijn, maar is het niet de bedoeling dat jouw karakter en jullie gewoontes weerspiegeld worden in het aanzoek? Want een 'perfect' aanzoek legt de lat wel heel hoog voor alle toekomstige evenementen: huwelijksverjaardagen, kerstcadeaus en verrassingsweekends.
Hoe verder je weggaat van iets dat helemaal 'jou' is, hoe moeilijker om de verwachtingen te ontmoeten... en dan beginnen de ruzies met verwijten als 'vroeger deed je wel moeite' en 'toen wilde je er nog tijd insteken'. Terwijl je gewoon iemand betaald had...
Hoe belangrijk is het aanzoek?
Laten we eerlijk zijn: is het echt het aanzoek op zich waardoor ze 'ja' of 'nee' zegt? En als dat zo is: zijn jullie dan wel samen om de juiste redenen? Je kan het dus maar beter wel zelf aanpakken en er tijd voor maken (een echt teken van liefde), er zelf over nadenken en de verantwoordelijkheid nemen voor je beslissing. Want als je dat al niet durft, waarom zou je dan een huwelijk aankunnen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten