woensdag 28 december 2011

Janet Jackson "dierenbeul van het jaar"

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft Janet Jackson uitgeroepen tot 'Grinch of the Year 2011', vrij vertaald de "Dierenbeul van het jaar". Volgens de organisatie droeg de zangeres het afgelopen jaar de minst diervriendelijke kleding van alle celebrities. "Zo dood als haar carrière is, zo dood is ook haar kledingsmaak en de dierenvellen waarin mevrouw zich hult", klinkt het.

Jackson leende vorige maand haar gezicht aan de 'Blackglama' kledingcollectie. Kenmerkend voor die collectie is het overdadig gebruik van bont. Dierenrechtenorganisaties waren dan ook niet echt enthousiast over Jacksons keuze.

De zus van Michael reageerde via een brief, waarin ze zei dat ze de strijd voor vrouwenrechten en tegen kinderarbeid blijft voorzetten. Volgens Jackson is het belang van het gebruik van bont in vergelijking met andere wereldproblemen te verwaarlozen.

Filmregisseur Cameron Crowe en Kim Kardashian kregen de weinig benijdenswaardige tweede en derde plaats op de lijst. Ook Rihanna en Kelis kregen vanwege "vogelmishandeling" een prominente plaats op de zwarte lijst. Beide zangeressen tooiden zich dit jaar in struisvogelveren.

Geen opmerkingen: