woensdag 14 december 2011

Man ligt halve dag bedolven onder 7.000 tijdschriften

De Brit Richard Phillips (77) heeft elf uur lang op zijn bed bedolven gelegen onder een enorme stapel van 7.000 tijdschriften. Die zaten een verdieping hoger opgeborgen in 150 dozen. De bladen over zeiljachten stonden al ruim tien jaar op zolder bij Phillips. Dat melden Britse media.

De onfortuinlijke gepensioneerde kwam er uiteindelijk redelijk ongeschonden van af. "Maar het was wel schrikken toen ik de hele zwik door het plafond zag zakken. De 150 dozen stonden op de zolder boven mijn slaapkamer. Blijkbaar heeft de vloer het gewicht het niet meer kunnen torsen en kwam de stapel met een hels lawaai naar beneden", doet Phillips het verhaal.

Buurman brengt redding
Het slachtoffer werd gevonden door een bevriende buurman. Die schakelde onmiddellijk politie en brandweer in. De hulpverleners hadden nagenoeg een uur werk om de man te bevrijden vanonder de stapel papier.

Buurman Tony Piercy (72) zei dat Phillips enorm veel geluk heeft gehad dat niet een van de vloerbinten hem heeft geraakt. "Dat was hem ongetwijfeld fataal geworden".

Geen opmerkingen: