maandag 9 januari 2012

Geile ram breekt uit en verwekt 33 lammetjes

In het Engelse Desborough is een ram serieus van bil gegaan. Randy, het Engels voor 'geil', sprong over de anderhalve meter hoge omheining van zijn stal en bezwangerde ruim een derde van de schapen in een naburige boerderij. De geile bok zou minstens 33 lammetjes verwekt hebben. Dertien van hen zijn inmiddels al geboren.

De elf maanden oude texelram was amper 24 uur op vrije(rs) voeten. Deze korte periode volstond voor Randy evenwel om flink de beest uit te hangen.

Huzarenstukje
"We weten in godsnaam niet hoe hij het heeft klaargespeeld", zegt schapenboer Ryan Thompson. "Een veearts heeft echter vastgesteld dat onze ooien minstens dertig keer moeder zullen worden. Allemaal het werk van Randy", spreekt de man met zekere bewondering in de stem.

Wild
In de paartijd verspreiden de ooien een geur waar de rammen wild van worden. En dat was zeker bij Randy niet anders.

Zelfvoldane grijns
Dorpsbewoner Ed Dee, die zag hoe Randy terug naar zijn stal werd gebracht, meende een zelfvoldane grijns op het gelaat van de ram te hebben te hebben waargenomen. Pikant detail: eerder was Randy ook ontsnapt net voor hij naar het slachthuis zou gebracht worden. Zeker is, dat de kerel het er nog eens goed van genomen heeft.

Geen opmerkingen: