maandag 2 januari 2012

Man betaalt met biljet van een miljoen dollar

Een Amerikaan die voor 476 dollar was gaan winkelen, probeerde aan de kassa af te rekenen met een biljet van een miljoen dollar. Ondanks herhaaldelijk aandringen weigerde het personeel en het management van Walmart in Lexington (North Carolina) het biljet aan te nemen. De politie werd erbij gehaald en arresteerde de man. Morgen verschijnt hij voor de rechter.

Wisselgeld teruggeven was wellicht al zo goed als onmogelijk, maar het echte probleem was natuurlijk dat er geen biljet van een miljoen dollar bestaat. En het heeft ook nooit bestaan. Het grootste biljet dat ooit heeft bestaan, was dat van 100.000 dollar. In de jaren '30 van de vorige eeuw werd dat gebruikt voor transacties tussen federale banken.

Samen met de biljetten van 500, 1.000, 5.000 en 10.000 dollar werd het biljet van 100.000 dollar eind jaren '60 uit roulatie genomen omdat ze niet of nauwelijks gebruikt werden. Wellicht had de man erop gerekend dat het personeel van Walmart daarvan niet op de hoogte was, maar dat was dus verkeerd gedacht. Hij werd gearresteerd voor het opzettelijk gebruik van vals geld.

Geen opmerkingen: