dinsdag 7 februari 2012

Boost je libido met ... ballen van stieren?

In India en China worden testikels van stieren al lang gebruikt als hevig afrodisiacum. Als we de koppels daar mogen geloven, zou de werking zelfs die van Viagra overstijgen. Met Valentijn voor de deur besloot Britse chef Charlie Bigham - gespecialiseerd in romantische gerechten voor twee - de stimulerende kracht van deze ballen te verwerken in zijn 'Cock and Bull' taart.

"Het heeft de harten van onze proevers laten racen. Sommige van hen waren zelfs zo overmeesterd door lust en amoureuze gevoelens, dat we ze naar huis moesten sturen. Ik heb nog nooit een gerecht gecreëerd dat zoveel vuur kan veroorzaken", getuigt Bigham.

Cock and Bull
De taart genaamd 'Cock and Bull pie' bevat niet alleen traag gegaarde, testeronrijke stierenballen, maar ook 'Mama Juana' likeur, afkomstig van de Taino indianen waar het gebruikt werd om in de juiste stemming te komen. Het bevat rum, rode wijn, honing, boomschors en kruiden waaruit een bedwelmend mengsel ontstaat. Tot slot wordt ook nog opwekkende ginseng verwerkt in deze 'liefdestaart'.

Valentijn
"Na een lange dag op het werk zijn koppels vaak te moe om te koken. Daarom hebben we romantische versies gemaakt van onze gerechten om de stress van het kookwerk alvast weg te nemen op Valentijn. De 'Cock and Bull' taart zal verliefde duo's de kans geven om de asperges en de oesters dit jaar te laten voor wat ze zijn en een perfect moment voor twee te creëren met deze passiekwekende taart", verklaart chef Charlie.

Geen opmerkingen: