maandag 27 februari 2012

Vrouw leeft 41 jaar als man omdat ouders niet vertelden dat ze hermafrodiet was

Een vrouw met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen leefde 41 jaar als man omdat haar ouders haar twintig jaar lang verzwegen hadden dat ze als hermafrodiet geboren werd. Dat meldt The Daily Mail.

Caroline Kinsey gaat al 41 jaar als man door het leven. Haar ouders hielden haar aandoening geheim tot ze 19 was. Ze onthult dat haar aandoening op aanraden van een dokter "zo lang mogelijk" voor haar verzwegen werd door haar ouders, omdat haar moeder en vader "niet beter wisten".

Doktersadvies
Ze vertelt: "Ik heb altijd al geweten dat ik anders was. Maar ik kon niet bedenken waarom. Een dokter vertelde mijn moeder dat het eenvoudiger zou zijn mijn vrouwelijke geslachtsorganen te verstoppen dan mijn mannelijke. Zonder beter te weten volgden mijn ouders die raad op. Ze kregen ook het advies de kwestie zo lang mogelijk geheim te houden, zowel voor mij als voor de rest van de wereld."

Caroline werd in 1968 in Darwen (Engeland) geboren als dochter van Monica en Rudolph Baker. Maar na de geboorte meldde een verpleegster hen het nieuws dat hun pasgeboren dochter ook mannelijke geslachtsorganen had.

Onder toezicht geplaatst
Caroline kreeg oorspronkelijk de naam Carl John Baker. In 1970 werd ze samen met haar jongere broer Martin onder toezicht geplaatst, nadat maatschappelijk werkers ontdekt hadden dat ze thuis alleen waren achtergelaten.

Schoolperiode
"Mijn stem klonk vrij vrouwelijk, maar er werd mij nooit verteld dat ik anders was en ik ging ervan uit dat iedereen zijn lichaam eruit zag als dat van mij", gaat ze haar verhaal verder. "Pas op school merkte ik dat ik er niet bij hoorde. De jongens riepen allerlei gemene dingen en de meisjes vonden me raar. Het was een zware periode en ik heb ook nooit echt een vriendinnetje gehad."

Bekentenis moeder
Na haar negentiende verjaardag kwam ze opnieuw in contact met haar familie. Ze vertelt: "Ik was nog niet lang terug thuis toen mama zei dat ze me iets belangrijks moest vertellen. Ze vroeg me te gaan zitten en nam mijn babyboek erbij. Daarin zaten foto's van mij als baby en details over mijn geboorte. Ze begon te vertellen over mijn geboortedag. Ineens werd alles duidelijk. Mijn hele leven al voelde ik aan dat ik anders was. Ze zei dat ze het doktersadvies opgevolgd had omdat ze niet beter wist."

Mislukt huwelijk en depressie
Caroline zette haar leven als man verder. Ze werkte in de keuken van verschillende restaurants en cafés. Ze was gedurende een korte periode getrouwd, maar die relatie liep kort na het huwelijk op de klippen. Ze zakte weg in een depressie en, in een wanhopige poging om zich beter te voelen, besloot ze zich twee jaar geleden als vrouw te gaan kleden.

Vrouwenkleren
"In het begin was het heel raar, want ik wist alleen hoe ik mij als man moest kleden. Maar al snel besefte ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik werd grootgebracht als jongen, wat verkeerd was. Ik voelde me niet lekker in mannenkleren en dus besloot ik na 41 jaar het erop te wagen en vrouwenkleren aan te trekken", vertelt ze.

"De eerste jurk die ik aantrok was roze. Ik wandelde het jobcentrum naar binnen en zag de mensen staren. Ik hoorde iemand zeggen "wat een idioot". Maar dat jaar ben ik vrouwenkleren beginnen dragen omdat ik wist dat ik een echte vrouw was. Ik voel mij nu gelukkiger dan ooit. Ik voel me gezond en kijk zelfs niet meer terug naar het verleden omdat ik het mij niet wil herinneren."

Moeilijk aanvaard
"Maar zelfs nu, twee jaar later, heeft niet iedereen mij geaccepteerd. De meeste mensen aanvaarden me voor wie ik ben en zien in hoe de ontwikkeling van mijn vrouwelijke kant van mij een gelukkiger mens heeft gemaakt. Anderen geven de hele tijd gemene opmerkingen. Ik overweeg nu mijn mannelijke geslachtsdelen operationeel te laten verwijderen. Hopelijk kan ik zo het verleden achter mij laten, verder gaan met mijn leven en op zoek gaan naar de ware liefde", zegt ze nog.

Misverstanden
Volgens specialisten zijn er vaak misverstanden rond de aandoening. Dokter Jay Hayes-Light zegt: "Tweeslachtigheid, het is geen levensstijl die je kiest, maar een medische aandoening. Het geval van Caroline is een typisch voorbeeld. Hermafrodieten worden vaak verward met transseksuelen. Deze mensen worden vaak gediscrimineerd doordat hun aandoening generaties lang geheim gehouden werd door hun ouders en andere familieleden.

Homo's en lesbiennes worden over het algemeen aanvaard door onze samenleving en hebben het recht mee deel uit te maken van de maatschappij. Hermafrodieten verdienen dezelfde rechten. "Ik sta achter de oproep van Caroline om mensen te vragen toleranter te zijn en ik hoop dat mensen beseffen dat ze haar aandoening geërfd heeft en niet gekozen."

Geen opmerkingen: