woensdag 14 maart 2012

Ik speelde luchtbanjo

In Engeland is een zedenzaak uitgedraaid op de vrijspraak van de verdachte. Een vrouw beweerde dat een medereiziger op de trein zich voor haar ogen aan het masturberen was. De beschuldigde, de 54-jarige Melvyn Webb, weerlegde de beschuldiging door te stellen dat hij zijn ondergoed aan het fatsoeneren was en tegelijk luchtbanjo speelde.

Het bizarre incident gebeurde op de ochtendtrein van Basingstoke naar Reading. Een pendelaarster zag hoe een man naast haar in het coupé ogenschijnlijk een ritje met de handkar aan het maken was. Op zijn schoot lag een krant die op en neer bewoog. Bovendien, aldus nog de dame, was de man zwaar aan het ademen. De onverlaat zou haar op de koop toe over de benen gestreeld hebben.

In de plooi getrokken
Melvyn Webb weerlegde in de rechtbank het hele verhaal. De man zou enkel zijn onderbroek weer in de plooi getrokken hebben. Aan iets anders werd in geen velden of wegen getrokken.

Vingerzetting
Dat de krant op en neer bewoog, was te wijten aan het feit dat hij luchtbanjo aan het spelen was. Webb is namelijk een fervent hobby-banjoïst en hij was naar zijn zeggen een nieuwe vingerzetting aan het inoefenen. Ter staving van zijn verhaal, werd in de rechtszaal een filmpje vertoond met een banjospelende Webb in de hoofdrol.

Dat hij op het bewuste moment zwaar ademde, was best mogelijk. Meneer Webb heeft namelijk een aandoening aan de luchtwegen.

Ruim drie uur beraadslaging
Redenen genoeg voor de jury om de verdachten vrij te spreken. De acht vrouwen en vier mannen hadden na drie uur en veertig minuten beraadslagen de knoop doorgehakt. De rechter voegde er nog aan toe dat het niet ongewoon is dat mannen regelmatig heel onschuldig hun edele delen betasten in verband met een of ander jeukje.

Op pik getrapt
Ondanks de vrijspraak voelt Melvyn Webb zich zwaar in het kruis getast. "Deze zaak heeft me een bom geld gekost", zegt hij. "Ik heb acht dagen moeten verletten op het werk en ben op het einde van de rit mijn job kwijtgespeeld. Om nog te zwijgen van het morele leed dat me is aangedaan". Meneer Webb heeft intussen gelukkig al uitzicht op een nieuwe baan. Als banjospeler in een bandje?

Geen opmerkingen: