vrijdag 6 april 2012

Stewardessen Ryanair moeten kilo's verliezen om brandstofkosten te drukken

Aangezien de brandstofprijzen een hoge vlucht nemen, zoekt Ryanair naarstig naar innovatieve kostenbesparingen. De lagekostenmaatschappij zet hoog in op het verliezen van gewicht want een lichter vliegtuig verbruikt immers merkelijk minder. Alle beetjes helpen blijkbaar: zo worden de in-flight magazines dunner, krijgen passagiers minder ijsblokjes in hun drankjes en gaat de crew op dieet.

Het cabinepersoneel wordt aangemoedigd om op hun figuur te letten met als motivatie een plaatsje op de jaarlijkse stewardessenkalender van Ryanair. De airline is ook te vinden voor een 'fat-tax' waarbij obese passagiers extra dienen te betalen voor een ticket.

Het in-flight magazine gaat van een A4- naar een A5-formaat. Het blad zal ook dienst gaan doen als menukaart. Dat levert de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen een jaarlijkse besparing van een half miljoen euro op.

"We hebben ook overwogen om de armleuningen te verwijderden, maar hebben toch besloten om dat niet te doen", verklaart een woordvoerder van Ryanair aan The Telegraph.

Geen opmerkingen: