donderdag 5 april 2012

Google toont nieuw speeltje: 'augmented reality bril'

Nu heeft Google zelf bekendgemaakt dat het werkt aan 'Project Glass': een nieuw experiment met zogenaamde draagbare 'augmented reality brillen'.

De internetgigant startte een webpagina waarop het Project Glass aankondigt. De pagina heeft als doel de discussie te openen over de mogelijkheden en de nodige feedback te verzamelen. De komende dagen en weken zal het team dat aan het project werkt er over de vooruitgang communiceren.

Hoewel het product van Project Glass de vorm heeft van een bril is het geen echte bril. Het gaat om een draagbare computer die op de neus rust. Voor het rechteroog bevindt zich een doorzichtig display.

In onderstaande video is te zien hoe de bril toestaat om verschillende acties te ondernemen. Op het scherm verschijnt informatie zoals navigatie, berichten en het weer. Met het apparaat kunnen ook foto's worden gemaakt. In de video is niet het definitieve ontwerp te zien. Het geeft enkel een beeld van hoe de bril in de toekomst eventueel kan werken.

Wanneer de bril op de markt komt, is nog niet duidelijk. The New York Times sprak eerder al over eind dit jaar, maar dat lijkt wellicht wat optimistisch. Wel heeft een aantal medewerkers van Google alvast prototypes meegekregen om uit te testen.


Geen opmerkingen: