dinsdag 29 mei 2012

Doodstraf voor zes mensen wegens dansen op huwelijk

In Pakistan zijn zes mensen - vier vrouwen en twee mannen - ter dood veroordeeld omdat ze samen gezongen en gedanst hebben tijdens een huwelijksfeest. Islamitische geestelijken hebben het doodvonnis uitgesproken nadat een gsm-filmpje was opgedoken waarop te zien was dat het zestal zich aan "ongeoorloofde uitspattingen" te buiten was gegaan.
Apart vieren Het trouwfeest vond plaats in het afgelegen bergdorp Gada, ten noorden van de hoofdstad Islamabad. Volgens de tribale wetten is het in die regio verplicht dat mannen en vrouwen gescheiden worden tijdens huwelijksfeesten. Op beelden, die een gast via zijn mobiele telefoon had geschoten, was evenwel te zien dat vier vrouwen en twee mannen die wet met de voeten hadden getreden.
Mannen eerst Dat filmpje is nu onder ogen gekomen van lokale islamitische geestelijken. Zij hebben meteen de doodstraf uitgesproken tegen de zondaars. Ze beslisten dat de mannen als eersten ter dood gebracht moeten worden. Die mannen zijn evenwel op de vlucht geslagen. In afwachting dat ze gevat worden, kregen de "bandeloze" vrouwen huisarrest opgelegd.

Geen opmerkingen: