maandag 28 mei 2012

Man krijgt 500 dollar boete nadat hij briefje van één dollar op grond laat vallen

De Amerikaan John Davis zal voortaan twee keer nadenken vooraleer hij een hulpbehoevende man nog eens wat geld toestopt. Nadat hij een briefje van één dollar op de grond liet vallen, werd hij immers achternagezeten door de politie. Gevolg: een boete van 500 dollar. Auwtch!
Toen John Davis met zijn auto door Ohia reed, merkte hij een man op in een rolstoel die een bordje omhooghield waarop hij voorbijgangers om hulp vroeg. Davis, die zelf een broer heeft met een motorische handicap, was zo aangedaan door het leed van de man, dat hij abrupt besloot even halt te houden, aldus de Amerikaanse nieuwssite Fox8.
'Afkeurenswaardige daad' John sloeg een babbeltje met de zieke man en stak hem, net voor hij vertrok, enkele dollars toe door het raampje van zijn auto. Jammer genoeg voor de menslievende bestuurder viel er bij zijn goede daad een dollarbiljet op de grond, waardoor het op de stoeprand belandde.
Enkele seconden later kreeg John plots de politie achter zich aan. De agenten vroegen hem om halt te houden, waarna John hen moest volgen tot aan het politiebureau. De reden? John had een 'afkeurenswaardige daad' verricht, hij had namelijk 'afval gegooid op de openbare weg'. Volgens de politiemannen droeg immers ook een dollarbiljet bij tot de vervuiling.
Panische angst John Davis weigerde echter de boete van 500 dollar te betalen: "Ik wil niet respectloos zijn ten opzichte van de politie, maar ik zou deze boete toch liever niet betalen", verklaarde de man die erg aangedaan was door het hele gebeuren.
Na de tegenslag liet John nog weten dat hij zich nog altijd genoodzaakt voelt om mindervaliden te helpen, maar dat hij de volgende keer toch twee keer zal nadenken. Zo heeft hij naar eigen zeggen een "panische angst" om nog eens tegengehouden te worden door de politie.

Geen opmerkingen: