vrijdag 25 mei 2012

Hulpdiensten slopen huis om tiener van 400 kg te redden

De Welshe hulpdiensten zagen zich verplicht een deel van het huis van Georgia Davis (19) in Aberdare te slopen om de zwaarlijvige, in nood verkerende tiener te redden. Davis, die 400 kilo weegt, had een beroerte gekregen.
Volgens The Sun is Georgia Davis met haar 400 kilo de meest zwaarlijvige tiener van Groot-Brittanniƫ. Ze woont in het zuiden van Wales, in Aberdare. Een gat van 3 meter op 3 slaan met voorhamers en cirkelzagen was de enige manier om Davis uit haar slaapkamer te bevrijden en naar het ziekenhuis te brengen.
De hele operatie om Davis te redden duurde acht uren. Er kwam een team van veertig hulpverleners aan te pas, dat een hele stellingconstructie moest bouwen om het meisje te ontzetten. Er werd een perimeter van 300 meter ingesteld en het verkeer werd omgeleid. De tiener werd met de hulp van een kraan afgevoerd op een draagberrie die zelf een gewicht van 70 kilo had. De ambulance werd verstevigd om Davis te kunnen vervoeren.
Daags voor het incident had Georgia Davis op Facebook gepost dat ze in bed lag en er niet meer uitkon. "En daarstraks zat ik twintig minuten vast op het toilet. Als je zo lang op de pot zit dan doet dat verdomd pijn."
Davis woog op haar vijftiende al 210 kg. Ze moest afvallen om haar leven niet in gevaar te brengen. Dat lukte aanvankelijk na een zogenaamd 'bootcamp' aan de Wellspring Academy in de VS: ze verloor meer dan 90 kilo. Maar bij haar thuiskomst had mama geen tijd gevonden om gezond eten klaar te maken voor haar dochter en dus werd het opnieuw fish & chips en was de negentienjarige weer vertrokken. In een mum van tijd schoot Davis' gewicht naar een duizelingwekkende 400 kilo.
Haar toestand is zorgwekkend. Een foto die Georgia Davis zelf op Facebook postte.

Geen opmerkingen: