vrijdag 25 mei 2012

Japanse kunstenaar schotelt zijn eigen genitaliën voor

Een Japanse kunstenaar heeft zijn eigen genitaliën bereid en geserveerd aan vijf klanten tijdens een degustatiemenu in Tokio. Met de opbrengst wilde hij zijn medische kosten betalen en de aandacht vestigen op minderheden met een bepaalde seksuele voorkeur in Japan.
Mao Sugiyama, die zichzelf als aseksueel beschouwt, twitterde dat hij in maart op eigen vraag zijn penis en testikels had laten verwijderen en ze gedurende twee maanden had bewaard in de diepvries vooraleer hij ze op 13 mei aanbood om te degusteren in een zaaltje in Tokio.
Chirurgische ingreep Elke klant betaalde 20.000 yen (200 euro) voor een portie van zijn attributen, verfraaid met champignons en opgefrist met peterselie, zo blijkt uit foto's op het internet. De kunstschilder, die zegt 22 te zijn, preciseerde dat de heelkundige ingreep werd verricht door een chirurg en dat zijn organen niet geïnfecteerd waren.
Het gerecht werd bereid onder het alziend oog van een chef en de klanten moesten een attest ondertekenen waarin ze bevestigen perfect op de hoogte te zijn wat ze achter de kiezen staken. In een tweet van 18 mei verklaarde de kunstenaar alle voorzorgen te hebben genomen om de wet te respecteren, meer bepaald over de verkoop van organen, de behandeling van medisch afval en alle mogelijke hygiënische omstandigheden.
Niet verboden De politie van Tokio was op de hoogte maar zegt dat er geen wet werd overtreden, want kannibalisme is niet illegaal in Japan.

Geen opmerkingen: