dinsdag 15 mei 2012

Verzorgers zoo bestellen alcohol voor olifanten, maar zuipen die zelf op

Groot schandaal in de Marghazar Zoo in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Daar is aan het licht gekomen dat de verzorgers al twintig jaar de alcohol hebben opgezopen die bedoeld was om de olifanten te kalmeren. Geen klein bier, om het zo te zeggen, in het bij uitstek islamitische land waar het gebruiken van alcohol niet hoort.
Sinds 1992 bestelden de verzorgers steevast liters alcohol. Die moest dienen om de olifanten te bedaren tijdens de paringstijd. Maar de olifanten hebben nooit een druppel van die geestrijke drank gezien, laat staan gedronken.
Averij Bovendien werd er elk jaar meer alcohol besteld bij een lokale stoker. De verzorgers zetten daarbovenop de directie zwaar onder druk. Indien de olifanten hun dosis booze niet kregen, zouden de mastodonten wel eens zware averij kunnen veroorzaken in de dierentuin.
Nieuwe boekhouder De oplichting kwam aan het licht toen een nieuwe boekhouder zich vragen ging stellen waarom er de voorbije twee decennia telkens voor zo'n 700 euro per jaar aan alcohol werd gespendeerd. Deze uitgavenpost stond vermeld bij de kosten voor dierenvoeding.
Schadelijk De boekhouder ging te rade bij de hoofdierenarts van de Marghazar Zoo. Die kon zich geen enkel dier bedenken dat baat heeft bij een goede neut. Integendeel, alcohol is schadelijk voor dieren.
Intern onderzoek wees uit dat de alcohol naar hartenlust werd genuttigd door de olifantenverzorgers. De aankoop van het geestrijk vocht werd meteen geschrapt. De hoofdverzorger en zijn assistent werden geschorst.

Geen opmerkingen: