woensdag 30 mei 2012

Wat is kunst? Een handtas van 100.000 dollar in brand steken, dat is kunst

Kunst komt in alle vormen en maten. Hesp rond de pilaren van de Gentse universiteitsaula. De vliegtuigen van Panamarenko. Het verbranden en 'verkettingzagen' van een handtas zo duur als een kleine niet-gerenoveerde rijwoning in Wallonië. Crisis? Geldverspilling? Daar trekken Francesca Eastwood (jaja, dochter van) en haar vriendje, shockfotograaf Tyler Shields, zich niets van aan. "Dit is kunst." Met dank aan Noordkaap voor hun lijntje tekst, overigens.
De geviseerde handtas was een rode Birkintas van krokodillenleer. De duurste ter wereld. Prijskaartje 100.000 dollar (80.000 euro). Wachtlijst: 1 à 2 jaar (al zou de crisis de populariteit een knauw hebben gegeven). Grootste fan: Victoria Beckham (ze heeft er een in elke kleur).
De aanloop naar de vernietiging van de hondsdure handtas is te zien in de realityreeks 'Mrs Eastwood & Company', waarbij Dina Eastwood (vrouw van Clint) gevolgd wordt als manager van de boy band 'Overtone'. De acteur wil zelf liever niet in beeld komen, de twee dochters (de andere heet Morgan) doen wel flink mee.
Tyler gaf de tas eerst als cadeau aan Francesca, die hem eerst nog enkele dagen rondparadeerde in Los Angeles (inclusief verwende shoptocht voor de perfecte jurk bij de perfecte tas) voor Operatie Destructie kon beginnen.

Geen opmerkingen: