zaterdag 30 juni 2012

Joke op vrijgezellenparty loopt slecht af voor kippen

Een practical joke met kippen tijdens een vrijgezellenavond is slecht afgelopen voor de gevleugelde dieren. En ook voor de twee broers Craig en Bradley Barnett. Zij krijgen een boete van in totaal 345 euro voor dierenmishandeling.
De Britse broers Craig (23) en Bradley (21) Barnett hadden zes kippen meer dan vijf uur lang in dozen achterin de wagen laten zitten terwijl ze zelf met de andere feestvierders naar de hondenraces gingen voor een vrijgezellenfeestje. Toen ze terugkeerden, grepen ze de kippen en zetten ze in de badkamer van de hotelkamer van de aanstaande bruidegom. De veiligheidscamera's filmen alles.
Die zien ook hoe twee andere feestvarkens 's morgens vroeg om 3u 40 de kippen weer het hotel uitjagen naar de parking. Geen geslaagde grap want even later werden twee kippen dood teruggevonden (waarvan eentje opgepeuzeld door een vos), twee nog levend en de twee andere waren vermist.
"Het gebruik van dieren met entertainment of een poets als doel is al sinds mensenheugenis een misdrijf en is sociaal onaanvaardbaar in ons land", zei aanklager Matthew Knight. De advocaat van de verdediging stelde dat zijn cliƫnten destijds dachten dat het allemaal wel kon maar dat ze zich nu realiseren hoe stom ze waren. "Ze dachten dat de kippen van hun vrijheid in de hotelkamer zouden genieten en wat rondfladderen."
Het komische duo werd dus veroordeeld voor dierenmishandeling.

Geen opmerkingen: