maandag 2 juli 2012

Amerikaanse scholen en kampen bannen zonnecrème

Afgelopen week haalde Jesse Michener, een moeder uit de Amerikaanse staat Washington, de voorpagina's van de nationale kranten nadat ze geblogd had over de vreselijke zonnebrand van haar twee dochters. Op een schooluitstap hadden zij geen zonnecrème gekregen. Volgens de krant USA Today is de school in Tacoma geen uitzondering. Steeds meer scholen delen geen zonnecrème meer uit en verbieden kinderen zonneproducten mee te nemen, tenzij ze een doktersbriefje hebben.
"Sommige scholen beschouwen zonnecrème als een geparfumeerd product en verbieden het gebruik ervan om allergische reacties te vermijden", aldus een dermatoloog. "Maar zonnecrème-allergie komt echt niet vaker voor een zeepallergie. Gaan scholen dan ook zeep uit de toiletten halen?" Een andere reden waarom in steeds minder scholen zonnecrème toegelaten is: angst voor processen. Zonnecrème wordt immers vaak door leerkrachten, dus volwassenen, aangebracht op de kinderen. Die aanrakingen zouden wel eens ongepast kunnen zijn.
Maar sommige scholen spelen wel echt met de gezondheid van hun kinderen. Toen Michener haar kinderen dan maar met zonnepetjes naar school stuurde, werden ook die afgenomen van de meisjes. De petjes zouden immers uiterlijke tekens van bendevorming kunnen zijn. Haar meisjes zijn elf en negen jaar.

Geen opmerkingen: