maandag 4 juni 2012

Nederlander maakt van dode kat vliegende helikopter

Een mooi eerbetoon of toch dierenmishandeling? De wereld reageert verdeeld op de 'creatieve' vondst van Bart Jansen. De Nederlandse kunstenaar transformeerde zijn overleden kat tot een vliegende helikopter, kwestie van hem letterlijk op het hoogste schavotje te zetten. Van een onvergankelijk kunstwerk gesproken...
Orville -genoemd naar luchtvaartpionier Orville Wright- werd overreden door een wagen. In plaats van hem gewoon onder de grond te stoppen, kwam Jansen met een ingenieus vliegmechanisme op de proppen. Arjen Beltman gaf hem daarbij de nodige technische ondersteuning.
Het eindresultaat -de Orvillecopter- is op dit moment te bezichtigen op een kunstbeurs in Amsterdam. Jansen is best trots op de mix tussen poes en machine. "Na een periode van rouw heeft hij postuum zijn propellers gekregen", klinkt het.
Voorlopig draait Orville al effectief rondjes, maar het einddoel is nog lang niet bereikt. "Hij hield zo van vogels, ik hoop dat hij daar binnenkort tussen zal vliegen. Voor zijn verjaardag krijgt hij alvast krachtigere motoren, zodat hij in plaats van dit gewiebel écht kan vliegen."

Geen opmerkingen: