woensdag 11 juli 2012

Kim Jong-Un en mysterieuze vrouw genieten van Disney

Noord-Korea heeft zich de ergernis van entertainmentbedrijf Disney op de hals gehaald wegens het schenden van auteursrechten. De nieuwe leider Kim Jong-Un woonde samen met hoge generaals en een onbekende vrouw een show bij waarin Mickey Mouse, Minnie Mouse en andere tekenfilmfiguurtjes van Disney hun opwachting maakten.
De Walt Disney Company maakte direct nadat dat bekend was geworden duidelijk dat geen toestemming was verleend voor de vertoning. Ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deed een duit in het zakje. "Noord-Korea moet voldoen aan zijn internationale verplichtingen en zich houden aan eigendomsrechten'', zei een woordvoerder.
Kim Jong-Un zelf leek het blijkens de Noord-Koreaanse berichtgeving prima naar zijn zin te hebben. Hij lachte en klapte in het gezelschap van een onbekende vrouw met wie hij zich de afgelopen tijd vaker in het openbaar heeft vertoond. Media in buurland Zuid-Korea speculeren volop of de 'mysterieuze dame' zijn zus Kim Yo Jong, zijn vriendin of zelfs echtgenote is.

Geen opmerkingen: