woensdag 11 juli 2012

Teelbaletende vis gevangen in Amerikaans meer

In een meer in de Amerikaanse staat Illinois is een zogenaamde pacu gevangen. Deze vissoort heeft de kwalijke reputatie dat hij zu nu en dan een visserskloot lust.
Deze knaap, die u en ik niet willen tegenkomen in een of andere zomerse zee tijdens de op til zijnde vakantie, kan tot 25 kilo zwaar worden. Een hengelaar heeft een dergelijke pacu op 7 juni opgehaald in het Lake Lou Yaeger.
De man dacht dat hij een piranha aan de lijn had en bracht de vis naar het Illinois Department of Natural Resources. Daar werd de vis geĆÆntificeerd als een pacu. Verscheidene getuigen zouden nog een ander exemplaar van deze soort hebben opgemerkt in het zelfde meer.
Noten Jim Caldwell, de plaatselijke parkwachter, is er evenwel gerust in. "Ik ga nog elke dag zwemmen in het meer", zegt hij. "De pacu vormt geen echt gevaar voor de mens. Ze eten voornamelijk noten (!), waterplanten en slakken", klinkt het stoer.
Ballenknipper Daar zullen ze in Papoea-Nieuw-Guinea wellicht een ander gedacht over hebben. Daar staat de pacu te boek als de 'ballenknipper'. Vorig jaar zijn daar twee vissers doodgebloed nadat "iets in het water hun testikels had afgebeten". Volgens de Britse specialist Jeremy Wade werden de vissers aangevallen door een pacu, waarvan de tanden erg sterk lijken op die van de mens. "Dergelijke aanvallen zijn echter zeer zeldzaam". Toch maar uitkijken...

Geen opmerkingen: