maandag 27 augustus 2012

Restaurant in LA geeft korting voor inleveren smartphone

Wie de beleefdheid heeft om tijdens een diner zijn tafelgenoot aan te gapen in plaats van het schermpje van zijn of haar smartphone, wordt in het Eva Restaurant in Los Angeles beloond met een korting van vijf procent. Het lijkt ver gekomen als welvoeglijkheid moet worden afgekocht, maar de realiteit valt nog moeilijk te negeren.
Het is eigenaar Mark Gold niet te doen om het storende effect ten opzichte van andere klanten - zoals het roken, nog niet zo heel erg lang geleden in ons land - dan wel om een sfeer te creƫren waarbij disgenoten tijdens het eten met elkaar in contact treden en niet met hun technologische snufjes.
"Ik beken ook schuld, hoor", aldus Gold op radiozender KPCC. "Als ik met mijn vrouw ergens ga dineren, dan lijkt de gsm gewoon deel van het decor. Op elke tafel rondom jou zie je een glas wijn, het bestek en de gsm."
In zijn eigen restaurant bieden de obers aan de klant tegenwoordig een korting aan als die bereid is het mobieltje in te leveren. Enkel tot na het eten, uiteraard. Gold zegt dat ongeveer de helft van zijn klanten op het aanbod ingaat. Velen blijken ook erg dankbaar na het voor hen geslaagde experiment.

Geen opmerkingen: