woensdag 26 september 2012

Bizarre modetrend in Japan: het 'donuthoofd'

Wie tatoeages en piercings al heftig vindt, heeft duidelijk nog nooit gehoord van het 'donuthoofd'. Deze extreme lichaamsversiering is momenteel erg hip in Japan, waarbij het lijkt alsof je een donut op je voorhoofd hebt.
Aan deze extreme 'look' wordt vorm gegeven door zoutoplossing onderhuids te injecteren in het gezicht. Hierdoor ontstaan er bulten op het voorhoofd. Vervolgens wordt het opgezwollen gebied ingedrukt met de duim om de donutlook compleet te maken. De Japanners hangen maar liefst twee uur aan een infuus met zoutoplossing om zo hun lichaam te vervormen.
Het opmerkelijke resultaat is -gelukkig- niet permanent en blijft slechts 24 uur behouden. Nadien neemt het lichaam zijn oorspronkelijke vorm terug aan. Toch blijft de vraag of het wel zo gezond is voor het lichaam. Laten we in ieder geval hopen dat deze trend niet naar ons land overwaait...
Hieronder kan je een filmpje bekijken met de merkwaardige beelden die deze trend oplevert. Opgelet: de video is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Geen opmerkingen: