donderdag 27 september 2012

Inbrekers vragen lichtere straf omdat ze werden neergeschoten door eigenaar

Twee dieven hebben aan de rechter een lichtere straf gevraagd omdat ze tijdens hun inbraak werden neergeschoten door de eigenaar. "Dat is het risico van het vak", klonk het echter bij rechter Michael Pert.
Joshua O'Gorman en Daniel Mansell probeerden op 2 september het huis van Andy Ferrie in het Britse Welby leeg te roven. Het duo werd betrapt en neergeschoten door de eigenaar en hoopte daardoor op een strafvermindering. De rechter had echter geen begrip voor hun vraag en veroordeelde de inbrekers tot vier jaar cel. "Als je kiest om in te breken in een huis waar de eigenaars legaal een wapen bezitten, dan moet je de risico's er maar bijnemen", was zijn uitleg.
O'Gorman werd door Ferrie geraakt in het gezicht, Mansell kreeg een kogel in zijn rechterhand. Het duo probeerde de rechter ervan te overtuigen dat ze een trauma hadden opgelopen, maar er werd geen gehoor gegeven aan hun verhaal. "Je kan toch niet als dader een lichtere straf vragen voor een opgelopen trauma tijdens een inbraak."
De advocaat van het slachtoffer vond eerder dat Ferrie een trauma had opgelopen omdat hij na de schietpartij twee dagen in de cel moest doorbrengen. De 35-jarige man en zijn 42-jarige vrouw belden zelf de politie nadat ze de inbrekers hadden neergeschoten en moesten even de cel in. Na hevig protest van de buurtbewoners werd het koppel toch vrijgelaten zonder enige aanklacht.

Geen opmerkingen: