vrijdag 26 oktober 2012

"Mijn gsm steekt in het gat van m'n koe" en andere excuses voor de verzekering

Uit recent onderzoek van een verzekeringsmaatschappij is gebleken dat de Britten op de meest bizarre manieren hun mobiele telefoon beschadigen of verliezen. Zo is er een boer uit Devon die claimde dat zijn iPhone naar de vaantjes was nadat hij hem per ongeluk in het achterste van een van z'n koeien had gestoken.
"Ik gebruikte mijn toestel als zaklamp terwijl mijn koe moest kalveren. Het was namelijk nogal donker in de stal", schreef hij in zijn schadeclaim. "Voor ik er erg in had, was mijn iPhone verzwolgen in het achterste van de koe".
In de oven Een vrouw uit Nottingham gaf toe dat ze niet helemaal bij de zaak was toen ze een taart bakte voor de verjaardag van haar dochter. Ze had haar Nokia 6303i met taart en al mee in de oven gestopt.
Titanic Een koppel dat de beroemde scène van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet uit 'Titanic' wilde naspelen, had dan weer z'n gsm in de oceaan laten vallen. Ze wilden een foto van zichzelf nemen op het voorplecht van het schip waar ze mee op cruise waren.
Meeuw Of wat te denken van de dame die tijdens een strandwandeling in Wales haar Samsung Galaxy uit haar handen zag gegraaid door een agressieve meeuw. Het zal je maar overkomen.
Overspel Een jonge vrouw uit Liverpool zag dan weer haar HTC Desire X in de vernieling spatten toen ze het toestel naar het hoofd van haar overspelige vriend keilde. Ze miste haar vriend, maar raakte de muur van haar appartement.
Vuurwerk Een pyrotechnicus had dan weer de pech dat hij zijn iPhone 3GS had laten liggen aan het vuurwerk dat hij in Plymouth zou afsteken. Het apparaat vloog naar zijn zeggen zo'n 900 meter mee de lucht in en landde uiteraard helemaal verhakkeld terug op de begane grond.
Aap Een andere man verloor zijn HTC One X in het safaripark van Longleat. Terwijl hij lustig vanuit zijn auto beeldjes aan het schieten was, ging een aap aan de haal met zijn mobieltje.
Vibrator Een vrouw uit Bristol, achteraan in de twintig, wond er geen doekjes om. Zij verklaarde dat de trilfunctie van haar BlackBerry Bold 9900 het liet afweten nadat zijn het toestel gebruikt had als vibrator.
Een woordvoerster van de verzekeringsmaatschappij die het onderzoek uitvoerde, zegt dat elke schadeclaim ten gronde wordt onderzocht. "Hoewel we bij sommige verklaringen toch wel even de wenbrauwen moesten fronsen".

Geen opmerkingen: