maandag 1 oktober 2012

Ouders bewaren dode zoon al zes jaar in vrieskast

Omdat ze maar geen afscheid van hem konden nemen, heeft een Chinees koppel hun zes jaar geleden overleden zoon bewaard in de diepvriezer. Wanneer ze overmand worden door hun verdriet, gaan Tian Xueming en zijn vrouw hun jongen bekijken in de vrieskast.
Qinyuan overleed in 2006 aan leukemie. Zijn ouders waren diep getroffen door het verlies. In plaats van hun kind te begraven, bewaarden ze hem in de diepvriezer. Daar ligt hij nog altijd.
"Hij ziet er nog steeds uit zoals op de dag dat hij van ons heenging", getuigt Tian Xueming. "Als het ons te veel wordt gaan mijn vrouw en ik hem bekijken. Arm in arm en stilletjes wenend. Zo is het alsof hij ons nooit heeft verlaten".
Generatoren De 54-jarige timmerman heeft zelfs een reeks generatoren geĆÆnstalleerd om de vaak voorkomende stroompannes in de streek te counteren. De diepvriezer mag immers in geen geval uitvallen.
Het koppel heeft hun merkwaardige doe-het-zelfmortuarium lange tijd verborgen kunnen houden. In de loop der jaren is hun geheim echter stilaan bekend geraakt. Wat de autoriteiten zullen aanvangen met het diepgevroren lijk, is niet bekend. Tian Xueming weigert halsstarrig zijn zoon Qinyuan te begraven.

Geen opmerkingen: