dinsdag 2 oktober 2012

Minister Moslimbroeders live op tv: "Jouw vragen hopelijk minder heet dan jij!"

In Egypte is grote opschudding ontstaan over een interview live op tv van Salah Abdel Maksud, de minister van Informatie. De vooraanstaande Moslimbroeder stelde doodleuk op Dubai TV te hopen dat de vragen van de journaliste die hem op de rooster legde minder heet zouden zijn dan zijzelf. De reactie van de knappe blondine was heel gevat. "Mijn vragen zijn wel degelijk heet, maar ik daarentegen ben heel cool." (zie video onder dit artikel).
Het stukje interview werd al snel een hit op YouTube. Daar regent het boze reacties. Pikant detail is natuurlijk dat Maksud tot de partij van de Moslimbroeders behoort en die staan voor een strenge toepassing van de islam. Deze pijnlijke video is koren op de molen van hun tegenstanders en bewijzen volgens hen de dubbele moraal en de hypocrisie van de Moslimbroeders.
Hoofddoek Gedurende 50 jaar was het voor nieuwlezeressen verboden om met een sluier of een hoofddoek het nieuws te presenteren. De Moslimbroeders, die na de Arabische Lente aan de macht kwamen in Egypte, worden ervan verdacht dat hoofddoekverbod op tv vernietigd te hebben. Begin september is de eerste nieuwslezeres mét hoofddoek al opgedoken op tv.

Geen opmerkingen: