maandag 24 december 2012

IKEA-aapje mag niet naar huis voor kerst

Het aapje dat onlangs op de parkeerplaats van een IKEA-winkel in Canada uit een auto ontsnapte, zal kerst niet thuis kunnen doorbrengen. Zijn eigenares had een verzoek ingediend om haar huisdier mee naar huis te nemen, maar een rechter heeft beslist dat Darwin nog zeker een maand in een dierenasiel moet blijven.
De zeven maanden oude Darwin werd wereldberoemd toen hij in een piepklein jasje rond de IKEA-winkel dartelde. Het duurde ongeveer een uur voor de politie het dier te pakken had. Het is in Toronto illegaal om aapjes als Darwin thuis te houden en dus werd hij onmiddellijk bij zijn baasje vandaan gehaald. Yasmin Nakhuda probeerde de rechter er nog van te overtuigen dat het dier met kerst weer thuis moet zijn, maar haar verzoek werd afgewezen. De vrouw verliet de rechtszaal in tranen.
De zaak zal in januari verder worden behandeld. De vrouw beloofde de rechter dat ze naar een nabijgelegen dorpje zou verhuizen, waar het houden van een aapje als huisdier niet verboden is. Darwin woonde sinds juli bij haar gezin. Ze plaatste intussen ook meer filmpjes van Darwin op YouTube. Voor volgende week had ze een speciaal kerstpakje voor het dier klaarliggen.

Geen opmerkingen: