dinsdag 22 januari 2013

Vrouw arriveert te laat op eigen begrafenis

Een Française heeft haar eigen begrafenis gemist. Tot grote woede van haar familie. Ze kwam te laat door een "fout" van de begrafenisondernemer. De nabestaanden moesten dan maar een plechtigheid houden zonder de overledene.
De familie van Maria-Louise Malca is alvast naar de rechter gestapt. Ze nemen het niet dat de begrafenisondernemer uit Bayonne er niet in slaagde om op tijd te komen voor de begrafenisplechtigheid.
De vrouw had nog laatste wens. Ze wou koste wat kost naast haar man begraven worden in Villenave d'Ornon in de buurt van Bordeaux op tweehonderd kilometer van haar woonplaats. Op de ochtend van 11 januari verzamelde haar familie in het plekje. Hun geduld werd op de proef gesteld. Ze bleven maar wachten maar de begrafenisondernemer kwam maar niet opdagen. Kapot van verdriet hield de familie dan maar een ceremonie zonder de overledene. Pas in de late namiddag kwam de begrafenisondernemer opdagen. Veel te laat volgens de familie Olhagaray die een advocaat onder arm genomen heeft om de begrafenisondernemer aan te klagen. Ze eisen een morele schadevergoeding van de man. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk. De verantwoordelijke van de begrafenisondernemer houdt het op "een fout".

Geen opmerkingen: