woensdag 23 januari 2013

Chirurgen laten 16 spullen achter in lichaam patiënt

Chirurgen van een hospitaal in het Duitse Hannover zijn blijkbaar nogal slordig. Nadat ze de 74-jarige Dirk Schroeder in 2009 hadden geopereerd voor prostaatkanker, werden in het lichaam van de patiënt niet minder dan zestien (16) chirurgische spullen aangetroffen.
Meneer Schroeder overleefde als bij wonder dit medische debacle. Vorig jaar overleed de man evenwel nadat de kanker was uitgezaaid. Zijn familie eist nu een schadevergoeding van 90.000 euro. Het ziekenhuis wil amper met 500 euro over de brug komen.
Na zijn operatie vond Dirk Schroeder dat de wonde maar slecht heelde. Dat man had voortdurend hevige pijn en kon amper zitten. Tot een thuisverpleegster merkte dat er een stukje verbandgaas uit de lidteken kwam piepen.
Masker De man trok opnieuw naar het hospitaal. Er waren twee ingrepen nodig om al de rommel te verwijderen die de chirurgen in zijn lichaam hadden achtergelaten. Zo werd er onder meer een injectienaald 'opgevist', net als een rolletje gaas van 15 centimeter lang, een stuk verband van dezelfde lengte en zelf een stuk van een chirurgisch masker.
Achteraf 'binnengedrongen' Het hospitaal, dat niet nader wordt genoemd, ontkent alle schuld. Volgens een woordvoerder werden deze items niet achtergelaten tijdens de operatie aan de prostaat, maar zijn ze achteraf het lichaam van de heer Schroeder 'binnengedrongen'.

Geen opmerkingen: