woensdag 6 februari 2013

Japanners willen David van Michelangelo slip aanmeten

Inwoners van een kleine Japanse stad willen een replica van de David van Michelangelo van een slip voorzien om zo het mannelijke geslachtsdeel van het beroemde beeldhouwwerk verborgen houden. Dat bevestigt een lokale ambtenaar.
Het stadje Okuizumo, in de West-Japanse prefectuur Shimane (westen), had afgelopen zomer van een plaatselijke zakenman vijf meter hoge replica's gekregen van de David van Michelangelo en van de Venus van Milo. De beelden werden in een park geplaatst, in de buurt van verschillende sportvelden en een speeltuin voor kinderen.
Bang "De inwoners hebben aan de gemeenteraadsleden gezegd dat hun kinderen bang zijn van de beelden, die enorm groot zijn en die daar deze zomer zonder enige waarschuwing zijn verschenen", verklaarde een gemeenteambtenaar, Yoji Morinaga.
"Het zijn ook naakte beelden, een artistieke stijl die in onze regio erg zeldzaam is. De mensen denken dat zoiets niet goed is voor hun kinderen", luidt het nog.
Onderbroek Volgens de krant Yomiuri Shimbun hebben enkele klagers zelfs gevraagd om David een slip te laten dragen. "Het is de eerste keer dat we zoiets bij ons krijgen, dat heeft sommige inwoners aan het denken gezet", benadrukt Morinaga. Het gemeentebestuur heeft er evenwel alle hoop op dat de inwoners na verloop van tijd de beelden zullen appreciƫren.

Geen opmerkingen: