woensdag 20 maart 2013

Feestmaal van kakkerlak, geitenpenis en ratelslang voor Explorers Club

Afgelopen zaterdag vond het 109de jaarlijks diner van de Amerikaanse 'Explorers Club' plaats in het Waldorf Astoria hotel in New York. De dames en heren in galakleed en smoking konden genieten van 'delicatessen' als meelworm, kakkerlak, geitenpenis en muskusrat. Het is eens wat anders dan oesters en kaviaar!
De 'Explorers Club', die in 1904 werd opgericht, omschrijft zichzelf als "een professioneel genootschap dat veldonderzoek en de drang om te ontdekken wil stimuleren". De eerste mensen op de Noordpool, Zuidpool, Mount Everest en de maan waren allemaal leden van de club. Een beetje culinaire durf past dan ook helemaal in het ethos van de vereniging.
Er werden schorpioenen en kakkerlakken rondgedragen als hapjes, en er kon van gerechten met geitenpenis en -testikel, ratelslang, aardwormen en kameel geproefd worden. Een gigantische geroosterde struisvogel was het opvallendste sierstuk.
Volgens 'Explorers Club'-lid Gene Rurka durft 98 procent van de Amerikanen zich aan niets anders dan rund, varken of gevogelte te wagen. "Het doel van de avond is dat mensen iets dat ze normaalgezien afschuwelijk zouden vinden toch durven proeven."

Geen opmerkingen: