donderdag 2 mei 2013

Turkse stewardessen boos om lipstickverbod

Het vrouwelijke cabinepersoneel van Turkish Airlines is boos vanwege het verbod op felgekleurde lippenstift dat de Turkse luchtvaartmaatschappij heeft ingevoerd. Als protest tegen de maatregel hebben tal van vrouwen een afbeelding van zichzelf op internet gezet waarop ze felrode lippenstift dragen.
Het lippenstiftverbod is een van de vele conservatieve stappen die de snelgroeiende Turkse luchtvaartmaatschappij de laatste tijd heeft ondernomen. Critici zeggen dat de maatregelen onderdeel uitmaken van een patroon waarin de Turkse overheid het land dwingt te islamiseren.
'Perverse daad' 'Deze maatregel is een perverse daad', zei Gürsel Tekin, vicevoorzitter van oppositiepartij CHP, over het lippenstiftverbod. 'Hoe zou je het anders moeten omschrijven?' Turkish Airlines blijft achter de maatregel staan en liet deze week in een verklaring weten dat 'eenvoudige make-up, smetteloos en in pastelkleuren, de voorkeur verdient voor personeel dat in de dienstensector werkzaam is'.
In februari ontstond een rel onder het personeel toen Turkish Airlines een nieuw uniform presenteerde dat onder meer bestond uit gewaden tot op de enkels en fez-achtige hoofddeksels. Tot nu toe heeft de bedrijfsleiding het uniform nog niet op de werkvloer geïntroduceerd.

Geen opmerkingen: