zaterdag 14 september 2013

Blobvis verkozen tot lelijkste dier ter wereld

De blobvis, een vis die leeft in Australische wateren, is verkozen tot lelijkste dier ter wereld. Dat heeft de Ugly Animal Preservation Society meegedeeld, de organisator van de verkiezing die bedoeld is om bedreigde diersoorten onder de aandacht te brengen.
De blobvis (of Psychrolutes marcidus) leeft tussen 600 en 1.200 meter diepte voor de Australische kusten. De vis heeft een ingezakt oudemannengezicht met een dikke neus. De vis is bedreigd omwille van de intensieve sleepvisserij.
In de verkiezing kreeg de blobvis 795 van de meer dan 3.000 uitgebrachte stemmen achter zijn naam. Hij wordt nu de officiƫle mascotte van de Ugly Animal Preservation Society.
Kakapo op twee De kakapo, een Nieuw-Zeelandse papegaai die 's nachts actief is en niet kan vliegen, strandde op de tweede plaats. Het op twee na lelijkste dier werd de axolotl, een Mexicaanse salamander die zijn hele leven in het larvestadium blijft.
De stichting wil een aantal van de "door Moeder Natuur esthetisch minder bedeelde dieren" voor het voetlicht plaatsen, zo staat op de website. "De panda krijgt te veel aandacht", klinkt het nog.

Geen opmerkingen: