vrijdag 6 september 2013

Schots koppel spendeert £1 aan hun trouwfeest

Een Schots koppel heeft welgeteld £1 (1,18 euro) besteedt aan hun trouwfeest. Om de kosten binnen de perken te houden, vroegen kunstenares Georgina Porteous en singer-songwriter Sid Innes onder meer aan hun gasten of ze hun eigen, liefst zelfgemaakte hapjes wilden meebrengen.
De moeder van de bruid, die voorleest in de kerk, leidde de ceremonie. Een tante van Georgina bakte de taart en een bevriende dominee deed gratis zijn ding. Het bruidsboeket ging Georgina in de buurt plukken en de trouwringen maakte ze van een hertengewei dat ze in de tuin had liggen.
Pa op de saxofoon Het feest vond plaats in de schuur van het koppel. De vader van de bruid zorgde met enkele jazzdeuntjes op z'n saxofoon voor de muzikale omlijsting.
Jurk uit kringloopwinkel Waar werd dat ene pond dan aan besteed? Aan de bruidsjurk. Die tikte Georgina voor dit schamele bedrag op de kop in een kringloopwinkel. De bruidegom heeft geen vestimentaire kosten gemaakt. Hij droeg een pak dat hij jaren geleden bij Marks and Spencers had aangeschaft.
"De essentie van deze dag is dat je trouwt met de persoon van wie je houdt", is de filosofie van het koppel. "Wij hadden geen behoefte aan toeters en bellen".
Jammer van de registratiekosten Waar het koppel niet onderuit kon, was de 70 pond voor de registratie van hun huwelijk. Volgend jaar willen ze graag naar Berlijn op huwelijksreis, maar over het budget moet nog gepraat worden.

Geen opmerkingen: