donderdag 14 oktober 2010

De leger-WAG's doen het voor gewonde soldaten

Een nobel initiatief, daar zijn we wel voor te vinden. Zeker als dat betekent dat enkele sexy meiden op een kalender gaan prijken. Bedoeling van deze charmante stunt is om geld in te zamelen voor gewonde soldaten.

Initiatiefneemster van dienst is de Britse barmeid Tilli Lambert, wiens vriendje naar Afghanistan gestuurd werd. Al snel vond ze andere vrouwen en vriendinnen van militairen bereid om ook voor de lens te poseren: de leger-WAG's waren geboren. Al het geld dat ingezameld wordt, zal rechtstreeks naar de welzijnsorganisatie 'Help for Heroes' gaan.

"Veel plezier aan beleefd"
"Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we een kalender maakten. We hebben er veel plezier aan beleefd en het is voor een goed doel. De kalender ziet er goed uit en ik hoop dat veel mensen een exemplaar zullen kopen", aldus Tilly.

Ondanks de plezante tijd beseft ze maar al te goed de ernst van de situatie. "Het idee ontstond pas echt toen een vriend van mijn vriend zwaargewond raakte in Afghanistan. Pas dan besef je echt het gevaar. Hun verhaal komt niet in de pers, maar ze verdienen net zo goed een (financieel) duwtje in de rug." Voor de geïnteresseerden: een kalender kost 8,99 pond oftewel 10 euro.

Geen opmerkingen: