zondag 16 oktober 2011

Levensgevaarlijke drug 'krokodil' verovert Europa

De drug 'krokodil', die zo sterk is als heroïne en voor het eerst opdook in Rusland, verovert stilaan Europa. Het spul is levensgevaarlijk omdat het de huid kapot maakt en zelfs doet rotten.

'Krokodil' is een zelfmaakdrug die ontwikkeld werd door arme jongeren in Rusland. De jeugdige gebruikers laten een hoestdrankje, benzine, jodium en zwavel pruttelen tot een dikke brij. "Het kost bijna niets maar heeft een vernietigende werking op het lichaam", aldus NOS-correspondent Kysia Hekster in Rusland. "Het vreet je vlees op, er komen diepe gaten in je huid tot op het bot en het stinkt verschrikkelijk. Door de wonden op je lichaam lijkt het alsof je bent aangevallen door een krokodil, vandaar de naam van de drug."

"Als je begint te gebruiken leef je nog een jaar, misschien twee", vervolgt Kysia Hekster. Vaak is zelfs het eerste gebruik al dodelijk. Er zijn naar schatting een miljoen 'krokodil' verslaafden in Rusland, maar door een gebrek aan afkickcentra kan de overheid niet adequaat optreden.

Ondertussen is de drug al overgewaaid naar Duitsland volgens Der Spiegel, onder meer in het Ruhrgebied en Frankfurt is het levensgevaarlijke spul opgedoken. En zo schurkt de krokodil al stevig tegen de grenzen van België en Nederland aan.

Verschillende filmpjes over de verwoestende werking van de drug op het lichaam circuleren op het internet. Let op: de beelden zijn nogal expliciet en dus niet voor gevoelige kijkers.

Geen opmerkingen: