donderdag 29 december 2011

Chook, de vogel die een zaag nadeed, is niet meer

De dierentuin in de Australische stad Adelaide heeft afscheid moeten nemen van de publiekslieveling: de 32-jarige liervogel Chook is overleden. De vogel werd wereldberoemd door de perfecte imitaties, van onder meer drilboren, zagen, bouwvakkersfluitjes en menselijke stemmen. Dat meldden lokale media vandaag.

De vogel trok niet alleen in de dierentuin veel bekijks, ook op internet was Chook een hit. Meer dan 1,2 miljoen mensen bekeken de imitaties van de liervogel op You Tube. Ook zijn er ringtones te downloaden van de imitaties van Chook.

Waarschijnlijk leerde de liervogel de geluiden van bouwvakkers toen het pandaverblijf in 2009 in de dierentuin werd aangelegd. Chook kon ook goed andere vogels nadoen. Liervogels staan bekend om hun imitaties.

Verzorger Brett Backhouse zei dat Chook zeer gemist zal worden. Hij verzorgde de in het wild geboren vogel de afgelopen elf jaar. Chook maakte volgens hem niet alleen leuke geluiden, maar vond het ook leuk om met zijn veren te pronken. De vogel ging daarvoor altijd op een heuveltje in zijn verblijf staan, vlakbij het hek.

Geen opmerkingen: