woensdag 18 januari 2012

Amerikaan wil ban op pyjamabroek na zien van geslachtsdeel

Een inwoner van de Amerikaanse staat Louisiana heeft het volledig gehad met de pyjamabroek. Volgens de man leidt het dragen van dergelijk kledingstuk tot niets minder dan losbandig gedrag. Dat meldt de website Time.com.

De man, Michael Williams, wil dat de gemeente van het plaatsje Caddo een verbod uitschrijft op het dragen van een pyjamabroek op alle openbare plaatsen. Tot nu toe was dat verbod er voor rechtbanken en andere officiële instanties, maar nog veel inwoners doen bijvoorbeeld nog wel boodschappen in hun slaapkledij.

En net daar wringt het schoentje voor Williams, die, samen met nog een tiental andere winkelaars bij de Walmart, getuige was van een bizar incident. Een man, gehuld in t-shirt en pyjamabroek, ontblootte namelijk voor alle aanwezigen zijn geslacht. Iets wat bij Williams volkomen in het verkeerde keelgat schoot.

Vreemd genoeg veroordeelt de man niet zozeer de 'daad' zelf, maar wél de kleding waarin die daad tot stand kwam. 'Vandaag loopt iedereen in zijn pyjama op straat, waar moet dan heen? Wie weet is het volgende week wel prima om in je onderbroek te verschijnen', aldus een bozige Williams.

Veel tijd
Niet iedereen in het plaatsje zien heil in het voorstel. Zo reageerde een 'local mom' in de media dat het voor haar en haar drie kinderen juist een uitkomst biedt. 's Ochtends vroeg loop ik zo met al mijn kinderen de winkel binnen, zonder al te veel tijd te moeten verdoen met iedereen in de kleren hijsen', betoogt de moeder-van-drie.

Ook vraagt menigeen zich af hoe Williams precies van plan is om een pyjamabroek te definiëren. Vallen een trainings- of joggingbroek bijvoorbeeld ook onder het verbod?

Voor Williams is dat laatste alvast geen issue. Hij stelt voor om alle broeken die op de slaapkledingafdeling van de Walmart verkocht worden, als een pyjamapantalon te beschouwen. Ook wil Williams wel met de hand over het hart strijken voor toekomstige overtreders: als ze het verder netjes hebben gehouden mogen ze wat hem betreft best een werkstraf in plaats van een effectieve celstraf krijgen.

Hoewel het verbod vergezocht mag lijken, hebben inwoners van het gebied ervaring met broekverboden. Zo is de 'no saggy pants law' er van kracht die het, voornamelijk jongens, verbiedt een broek te dragen die halfweg hun billen bungelt.

Williams heeft vooralsnog een goed gevoel over het slagen van zijn missie. Momenteel bereidt de man een referendum voor, die de bewoners van Caddo in februari een stem moet ontlokken. Tégen de pyjamabroek, vóór een betere wereld, aldus de strijdlustige Williams.

Geen opmerkingen: