vrijdag 13 januari 2012

Man probeert verdwenen iPad te vinden via foto's

Een ict'er, wiens iPad vermoedelijk werd gestolen tijdens het winkelen, probeert zijn speeltje terug te vinden via de foto's die ermee gemaakt worden. De plaatjes die de nieuwe 'eigenaar' met het elektronische ding maakt, worden namelijk automatisch via iCloud naar zijn smartphone gestuurd.

De 26-jarige Tom Clarke uit Hove, in het Britse Sussex, raakte op 18 december zijn iPad kwijt in een vestiging van supermarkt Tesco. Hij gebruikte zijn kleinood als boodschappenlijstje, en merkte pas dat het weg was toen hij thuiskwam.

Op 24 december verschenen de eerste foto's. Op de foto's waren een hond, een paar roze koffers én een man met een wollen muts te zien. Tom doet nu, via de politie, een beroep op de man met de muts. Of het de dief van zijn iPad betreft, weet hij niet.

'Het kan zijn dat hij hem gevonden heeft, maar wat ik wil is dat de politie de man op de foto's vindt, want hij moet weten wie mijn iPad heeft', zegt Clarke. De politie zegt de foto's, die inmiddels ook op diverse websites te zien zijn, te onderzoeken.

De man met de roze muts

Geen opmerkingen: