donderdag 19 januari 2012

Seksscène in beeld tijdens nieuwsuitzending

Stel u voor: Jan Becaus die het laatavondnieuws voorleest, maar bij een van zijn interviews... een stevige seksscène op zijn bord krijgt. Dat is exact wat John Mackay van Scotland Tonight overkwam toen hij internetblogger Dan Hodges op de rooster legde. Die bevond zich immers in de studio van nieuwszender ITN, toen op een van de televisies in de achtergrond een actrice serieus van jetje aan het geven was. Of hoe een saaie uiteenzetting over partijleider Ed Miliband van oppositiepartij Labour plots wél interessant kan worden.

Bij één kijker schoot de opmerkelijke neukpartij in het verkeerde keelgat, hij diende klacht in. "Is dit wat we mogen verwachten van de Schotse journalistiek?", aldus Paul Traynor. "Iemand moet maar eens uitleggen waarom een werknemer tijdens een politiek debat tussen Miliband en John Mackay besluit porno te kijken." Een beetje kort door de bocht, want het gerampetamp kwam gewoon uit de Britse komische dramaserie 'Shameless'.

"Niemand bij ons had die passage opgemerkt, tot we plots een klacht ontvingen en de video teruggespoeld hebben", aldus een werknemer bij de Britse zender STV. "Het was ongelukkig, maar in een drukke nieuwsstudio staan op de achtergrond nu eenmaal andere kanalen op. De scène duurde overigens maar een paar seconden, ik durf wedden dat de meeste kijkers het niet eens opgemerkt hebben. Maar ik kan me voorstellen dat dit niet bepaald hun verwachtingen inloste. Dit soort toestanden zullen we in de toekomst proberen te vermijden.

Geen opmerkingen: