maandag 13 februari 2012

Huis van 630.000 dollar op veiling verkocht voor 1000 dollar

Het huis van de Chinese zakenman Zhiping Zhou, dat in een goede buurt in Melbourne staat en volgens een schatting 630.000 dollar waard was, is op een veiling verkocht voor 1000 dollar.

Zhiping Zhou is ten einde raad. Hij, zijn vrouw en drie kinderen hebben een enorme schuld , waardoor hun huis in beslag werd genomen en onder de hamer ging.

De nieuwe eigenaar, Ronald Geoffrey Kausal, is zich van geen kwaad bewust. 'Ik heb het huis op een legale manier verkregen.'

Zhou denkt daar anders over. Hij heeft een schuldenlast van 100.000 dollar en moet zo snel mogelijk enkele schuldeisers terugbetalen. Met 1000 dollar schiet hij niet veel op. De man is ondertussen al een proces gestart.

Openbare veiling
'We willen de verkoop nietig laten verklaren. Die kans is groot omdat de prijs werkelijk ridicuul was. Dit is een ongelofelijke zaak, absurd gewoon', aldus Paul Hayes, de advocaat van Zhou. De 'daders' zetten zich inmiddels schrap door te stellen dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de uitkomst van een openbare verkoop.

Het gebrekkige Engels van Zhou zou de lage prijs misschien wel kunnen verklaren. 'Hij begreep de juridische termen mogelijk niet en liet zich vervolgens kisten.'

Zhou wil zich tot de laatste snik verdedigen in deze zaak. 'We zullen vechten om ons huis te behouden', klonk het bij de zakenman, die toegaf nog vier andere eigendommen te hebben.

Geen opmerkingen: