zondag 15 juli 2012

Biljet met naakte vrouwen

Een fraudeur in Tsjechië heeft met een wel heel gewaagde stunt uitgepakt. Met een overduidelijk vervalst bankbiljet van 1.000 euro, waarop een reeks naakte vrouwen stond afgebeeld, stapte hij een winkel binnen. Vreemd genoeg slaagde de 47-jarige man erin het biljet om te wisselen voor 24.000 Tsjechische Kronen. Pas later kwam het bedrog aan het licht en werd de dader bij de kraag gevat.
Op het bewuste bankbiljet staan naakte vrouwen in wulpse poses. Gele hartjes bedekken op strategische plaatsen hun lichamen. Bovendien stond er onder euro ook eros onderaan het biljet. Veel evidenter kan het bedrog van de fraudeur niet zijn. Toch liet een verkoper in een kruidenierszaak in het stadje Rumburk nabij de Duitse grens zich in het ootje nemen. Nietsvermoedend wisselde hij het pikante bankbiljet om in 24.000 Tsjechische Kronen.
Riskeert twee jaar cel Toen de verkoper op zijn beurt het geld wilde omwisselen bij een bank, kwam het bedrog toch uit. De 47-jarige dader werd opgepakt wegens fraude. Hij riskeert nu twee jaar cel. De Tsjechische politie waarschuwt de bevolking voor dergelijke valse biljetten, al kon deze de exacte herkomst van het Eros-bankbiljet nog niet achterhalen.

Geen opmerkingen: