vrijdag 20 juli 2012

Kleedje minister zet Assemblée in vuur en vlam

Cécile Duflot werd op bewonderende fluitjes onthaald in de Franse tweede kamer. De groene minister kwam het halfrond binnengewandeld in een blauwe zomerjurk en oogstte heel wat bijval (zie video onder dit artikel). Vooral haar politieke tegenstanders uitten voor een keer hun bewondering voor de Française.
Zijn de leden van de Assemblée Nationale macho's? Het lijkt er toch sterk op. Of toch tenminste een deel van de verkozenen en dan vooral die aan de rechterzijde, de ideologische tegenstanders van de politica. Toen Duflot naar het spreekgestoelte ging om een plan toe te lichten, kregen de heren het blijkbaar warm. Ze lieten hun goedkeuring voor de vestimentaire keuze van de minister blijken. Duflot bleef kalm en diende de hitsige heren subtiel van antwoord in de openingszin van haar rede: "Dames en heren, en dan vooral de heren die hier duidelijk aanwezig zijn...."
Beu Het is niet de eerste keer dat een Franse minister te maken krijgt met machogedrag. Vorig jaar bekende Chantal Jouanno, die minister van Sport was in de vorige regering, dat ze geen jurken meer durfde te dragen in het parlement. Ze was de macho-opmerkingen beu en trok alleen nog in lange broek naar het parlement.
Bewondering "We floten Duflot zeker niet uit, we maakten haar ook niet belachelijk. We hebben gewoon onze bewondering voor haar geuit", aldus Patrick Balkany die voor de UMP, de partij van ex-president Sarkozy in de Assemblee zetelt.

Geen opmerkingen: