woensdag 3 oktober 2012

Duits bedrijf mag geen oorlogswonden meer toebrengen aan varkens

Een rechtbank in de Duitse deelstaat Thüringen heeft vandaag een uitspraak gedaan in een opmerkelijke zaak. De rechter besliste namelijk dat een privébedrijf niet mag doorgaan met de plannen om oorlogswonden toe te brengen aan varkens, zodat het paramedisch personeel van het leger er eerstehulp op kan oefenen.
De firma bood verdoofde varkens aan die geraakt waren door kogels of gestoken met een mes. In sommige gevallen zouden ledematen afgerukt worden.
Vaardigheden bijschaven Aangezien de fysiologie van varkens en mensen vergelijkbaar is, zouden de varkens lijken op gewonde soldaten. Op die manier zouden de militaire hulpverleners hun vaardigheden kunnen bijschaven.
Het bedrijf was naar de rechtbank gestapt nadat de staat Thüringen geweigerd had een licentie te verschaffen omdat de praktijken te wreed waren. De rechters waren het eens met artsen die getuigd hadden dat er andere manieren zijn om vaardigheden bij te schaven. Het bedrijf trok de klacht in en er werd geen vonnis geveld.
Dierenrechten zitten ingebed in de Duitse grondwet. Dat betekent dat dieren gedood mogen worden om ze op te eten, maar dat ze niet wreed behandeld mogen worden.

Geen opmerkingen: