zaterdag 24 november 2012

Woningen speciaal voor moslims in Amsterdam

Woningcorporatie Eigen Haard heeft een wooncomplex met 188 appartementen in Bos en Lommer geheel aangepast aan de woonwensen van moslims. Dat meldt Het Parool. Volgens de gemeenteraadsleden Daniel van der Ree (VVD) en Marijke Shahsavari (CDA) zouden woningcorporaties zich niet moeten bezighouden met het aanbieden van woningen die specifiek inspelen op de woonwensen van moslims. 'Dat komt de integratie niet ten goede.'
De woningen in het complex Koningsvrouwen tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Admiraal de Ruijterweg zijn door Eigen Haard gerenoveerd, waarbij op vergaande wijze rekening is gehouden met de wensen van de bewoners. Van hen was 85 procent moslim.
Inbouwkast De woningen hebben een inbouwkast voor de schoenen, er zijn extra waterleidingaansluitingen voor het ritueel reinigen voor het bidden en tussen de woonkamer en de keuken zijn schuifdeuren geplaatst om het traditionele mannen- en vrouwendomein te kunnen scheiden. Satellietschotels op het dak leveren 800 internationale zenders.
’Dat komt de integratie niet ten goede’

Geen opmerkingen: