woensdag 30 januari 2013

Arme familie uit museum gezet omdat ze stinken

In Parijs is een arme familie uit het bekende Musée d'Orsay gezet omwille van een wel heel vreemde reden. Hun overtreding: ze stonken. De onaangename geur van de drie familieleden (twee ouders met hun 12-jarig kind) was voor het museum voldoende om de bezoekers uit het museum te gooien. Het regent verontwaardigde reacties op de beslissing.
De arme familie was op culturele uitstap onder begeleiding van een vrijwilliger van de hulporganisatie ATD-Quart Monde. Alles liep aanvankelijk vlekkeloos, maar na het middageten in het restaurant van het Musée d'Orsay kregen ze bij het bekijken van een aantal schilderijen van Vincent Van Gogh dan plots te horen dat ze het museum moesten verlaten.
Veiligheidsagenten Volgens de museumverantwoordelijken hadden enkele bezoekers zich beklaagd over de lijfgeur van de ouders en hun 12-jarig kind. Omdat het drietal eerst weigerde het musem te verlaten, moesten er vier veiligheidsagenten aan te pas komen om hen hardhandig buiten te smijten.
Parfumgeur Het incident heeft een storm van protest veroorzaakt in cultureel Frankrijk. De minister van Cultuur Aurélie Filippetti, die nog onlangs een campagne lanceerde met als slogan 'Cultuur bestrijdt ongelijkheid', heeft het Musée d'Orsay al om een uitvoerige uitleg gevraagd. Een woordvoerster van ATD-Quart Monde, de hulporganisatie die al 50 jaar met arme familie musea bezoekt, is erg boos over de pure discriminatie van armen. "Vrouwen met een heel sterke parfumgeur worden nooit opgedragen een museum te verlaten."

Geen opmerkingen: